Home

Telkibánya ásványkereső túra

1. nap: Telkibánya felfedezése, kalandpályák kipróbálása az Aranybánya üdülőparkban; 2. nap: különleges ásványgyűjtő túra (valódi kincseket lehet találni), hajdani aranybányák felkeresése vagy túra a Pálos kolostorromhoz, csónakázás az Aranybánya Üdülőparkba Szállás: Telkibánya Aranybánya Panzió és Üdülőpark. Reggelink elfogyasztása után vezetett aranybánya látogatás és ásványkereső túrán veszünk részt. A túra után szabadprogram fürdőzés a szálláson, kalandpark kipróbálása stb, akik nem szeretnének részt venni a programon azoknak szabadprogram.. A túra leírásokban harmadik fél által közzétett információkért (útvonal, útminőség, túra során megjelölt helyek) felelősséget nem vállalunk. Amennyiben a leírásban vagy képek között zavaró tartalmat találsz kérlek jelezd felénk a kapcsolat menüpontban A település egykor arany- és ezüstbányáiról volt nevezetes. Az ipartörténeti és történelmi műemlékeiről egyaránt nevezetes település a falusi turizmus egyik központja a vidéken.Az első írásos dokumentum 1270-ből való, mely önálló bányatelepként említi a települést.A jelenlegi Telkibánya hét falu népéből állott

Busszal utazhatunk a kiindulópontra a Telkibánya és Pálháza között közlekedő menetrendszerinti járattal. A legközelebbi megállóhelytől, a Gunyakúttól azonban így is közel két kilométert kell a kiindulópontig gyalogolni, ezért kérjük meg a buszvezetőt, hogy álljon meg a Király-kútnál, ahol a túra indul Túraútvonal: Telkibánya - Ósva-völgy - Kutyaszorító - Solymos - Rostalló - Ördög-völgy - Mlaka-rét - Háromhuta. Kezdőpont: Telkibánya, P sáv Rákóczi-túra leágazás. Végpont: Háromhuta, Középhuta. Hossz: 16.9 km. Szintkülönbség: 600 m (oda) 640 m (vissza) Teljesítés ideje: Jelzés: sárga sáv. A családi vállalkozásban üzemeltetett Aranybánya Üdülőpark nagy szeretettel várja vendégeit Telkibányán, a zempléni hegyek ölelésében.Több mint 20 éve dolgozunk azon töretlen lelkesedéssel, hogy a hozzánk betérő Vendégeket feledhetetlen élményekkel halmozzuk el. Többlépcsős fejlesztéssel olyan komplex üdülőhelyet hoztunk létre, melynek vendégei immár.

Különleges Programok zempléni és abaúji tájakon

 1. Telkibánya idegenforgalmi szempontból igazi kuriózum a Hegyközben. A környéken nagyon sok kirándulási, kikapcsolódási lehetőség várja a csendet, nyugalmat kedvelőket. A közelben található Király - kút, a gönci Pálos kolostor, az Amadé - vár, csodálatos túra útvonalak és még sorolhatnánk..
 2. dent tud, amiért túrázni érdemes. Dömsödi Áron Turista Magazin. 2017.12.09. 07:28. Ha meg kellene mondanom, miért járok túrázni a hazai hegyekbe, lényegében a Zempléni-hegység tulajdonságait sorolnám fel érvként: csodás kilátóhelyek, szűk völgyekben, sziklákon bukdácsoló patakok, mohos.
 3. Veronika Vendégház, Telkibánya, Petőfi Sándor Út 65., nyitvatartás, Veronika Vendégház Telkibányán Vendégház, Pihenés, Falus
 4. Zempléni nyaralás Meteor Természetbarát Egyesület Esztergo
 5. Telkibánya - Amádé várrom gyalogtúra - Tekeregj

Telkibánya térkép Utazom

 1. EO
 2. Körtúra a történelem és bányászat tükrében • Gyalogtúra
 3. Kék Túra útvonalak - HellóZemplén! programajánla
 4. Aranybánya Üdülőpark - családi élmények Zemplénbe

Ingatlan Telkibánya - hu

Telkibánya Fehér hegy 28

 1. Kèrèsre Ásvànyaim bemutatàsa
 2. Kristálybarlang Andalúziában
 3. Telkibánya a Hazahúzó c. műsorban - 2013. március 5.
 4. Elfoglalt brókerből lett mindennél boldogabb remete
 5. Ásványgyűjtő túra
 6. P5010302

Parádsasvár 2016 09

Túra a tiltott rengetegben